PDC

Tweede ronde World Grand Prix; donderdag 6 oktober – Update 02

De laatste 4 wedstrijden uit de tweede ronde staan vanavond op het programma met als hoofdschotel de match tussen Phil Taylor en Paul Nicholson. Taylor heeft deze week laten zien de openingsdubbel niet snel te vinden, en kan Nicholson daarvan profiteren?

Maar dan moet Nicholson wel ver afstand kunnen nemen want zoals gewend van Taylor blijft hij ongenaakbaar bij hoge finishes waarmee hij zijn tegenstander afstraft als hij opnieuw een leg voor de neus wegkaapt. Voor vanavond zijn dit de wedstrijden en gedurende de avond zullen we op deze pagina het wedstrijd verloop enigszins weergeven.

Mark Webster – Alan Tabern  3 – 1

Geen ‘When the Saint go marching in’ voor Tabern, de enige richting die hij na zijn partij tegen Mark Webster op marcheren kan is huiswaarts. Mark Webster speelde sterk en opende met een break tegen Alan in de eerste en derde leg voor 1-0 in de eerste set. Tabern kwam sterk terug in set 2 en maakte met 3-1 gelijk.

De derde en vierde set regeerde the Welshman weer. In de vierde set gaf hij opnieuw geen leg af, wel struikelde hij bijna over dubbel 9 en had Tabern kans een punt te scoren maar liep stuk op tops. De laatste set werd zo opnieuw 3-0 en is Mark Webster door naar de kwartfinale.

Simon Whitlock – Mark Hylton 1- 3

Een heerlijke wedstrijd wedstrijd waarin Mark Hylton in de eerste set al liet zien geheel niet onder de indruk te zijn van Simon Whitlock. Hij verliest de set met 3-21 maar was in de vierde leg dichtbij 2-2 als hij bull mist voor een 164 finish. In de tweede set gaan de eerste twee legs tegen de darts in, 1 voor Whitlock – 1-1 door Hylton. Die daarna in een spannende set 3-2 maakt voor een 1-1 gelijke stand.

Hylton slaat in de derde set toe met een break tegen Whitlock in de eerste leg en met een 61 finish maakt hij 2-2. Eindstand set wordt 3-1 voor Hylton. Whitlock start dan goed in de vierde set en breekt Hylton met een 44 finish maar geeft dan 3 legs op rij weg aan Hylton die met een 92 finish ( dubbele bull, 2 tops) de kwartfinale bereikt.

Phil Taylor – Paul Nicholson 3 – 0

Een avond om snel te vergeten voor Paul Nicholson die vol goede moed aan deze match begon. In de vooravond had hij al gezegd dat als er maar 1 kans door Phil zou worden gegeven hij die met beide handen zou pakken. Maar die kans, die kwam maar niet omdat Taylor weer zoals vanouds ‘in the punishing mode’ was ingesteld.

Alle 3 de sets werden met 3-1 door the Power gewonnen. In de eerste onder andere met een 120 finish voor een break in de vierde leg, en in de derde set een 147 finish voor 2-1. Een harde klap voor the man from Down Under en dat was goed van zijn gezicht af te lezen bij het verlaten van het podium.

Richie Burnett – Denis Ovens 3 – 1

Twee darters van het eerste uur, Richie Burnett en Denis Ovens speelden de laatste wedstrijd van de avond. Richie voor een goede week geleden nog ver verwijderd van dit toernooi plaatste zich door het Players Championship in Nuland te winnen. Na zeer lange tijd weer terug op het wereldpodium een lang gekoesterde wens kwam in vervulling en voorlopig gaat het sprookje nog even door.

Richie won vanavond met 3-1 van Denis in een boeiende partij. Ovens kon the Prince of Wales maar niet van zich afschudden in de eerste set. Met moeite won Denis met 3-2 maar daarna was het Burnett die de klok sloeg. De tweede em derde set won Burnett  met 3-1 voor een 2-1 voorsprong in de wedstrijd.

In de vierde set twee legs tegen de darts in. De eerste break werd gemaakt door Ovens, maar Burnett sloeg gelijk weer terug. Als Ovens iets terug wilde doen dan moest het nu en bij een 2-2 stand in de vierde set was die kans aanwezig. Alleen krijgen deed Ovens hem niet want Richie was als eerste op een dubbel, en liet die kans niet onbenut. Burnett naar de kwartfinale, en daar had niemand op gerekend.