PDC

Taylor oppermachtig in Grand Slam finale

Voor aanvang van het toernooi had Phil Taylor al gezegd de Grand Slam titel terug te willen hebben en belofte maakt schuld vandaar dat the Power uiterst geconcentreerd aan de finale match tegen Gary Anderson begon. Gary koud bekomen van zijn inspannende halve finale wedstrijd tegen Mark Walsh startte desondanks goed met een 140 finish in de eerste leg. Gary begon de wedstrijd en nadat Taylor in leg twee gelijk had gemaakt werderom een sterke 128 finisvan Gary, ditmaal op de bull.

Eigenlijk hetzelfde beeld als na 16 legs in de partij tegen Walsh, alleen duurde het nu minder lang want na de eerste 180 van de match door Taylor, in de derde leg waarin hij weer gelijk kwam, en een break in de vijfde voor de eerste pauze was de pap bij Anderson op.

Had die halve finale zijn tol geëist? Reken het maar meer af op de superioriteit van Taylor. Hij raakte de trippels en de dubbels zonder problemen en liep uit naar 8-2. Hij won dus 5 legs op rij en aan de grijns op het gezicht van Gary zag je al dat hij in berustte in het feit dat hij tegen deze Taylor niet op kon boksen.

Van 3-8 naar 4-9 en met een 124 finish maakt Taylor 4-10 en stoomt door naar 4-15. In de 20ste leg heeft Taylor veel darts voor dubbel 2 nodig, maar ook Gary gooit ( of misschien wilde hij dit wel niet meer ) zijn dubbel niet voor 5-15 en had hij na de break nog een keer terug moeten komen. Taylor vindt dan dubbel 2 waarmee hij zijn 4de Grand Slam titel wint en in totaal zijn 69ste Major titel in de dartssport.