PDC

Een schotse halve finale in het vooruitschiet

Zondag 1 januari 2017 zullen wij op het WK een echte schotse kraker gaan krijgen, garry Anderson en Peter wright zullen het dan tegen elkaar gaan opnemen voor een plek ik de finale.

Garry Anderson was in een wereldpartij iets te sterk voor Dave Chisnall. Maar wat was het genieten van de 2 toppers. Er werd in deze partij maar liefst 33x 180 gegooid! en Anderson moest werkelijk alle zijlen bijzetten om de nummer 7 van de wereld Dave Chisnall te verslaan. Garry won uiteindelijk de wedstrijd met 5-3 in sets. Anderson en Chisnall maakte er een waar spektakelstuk van en hielden elkaar vrij aardig in evenwicht. bij een 3-3 stand was het Chisnall die 4 darts kreeg om er 4-3 van te maken in sets, maar liet de kansen liggen en juist dat deed Anderson niet hij pakte alsnog die felbegeerde 7e set en deed leek ook meteen het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Want in de 8e set was het Anderson die met 3-1 in legs de beslissende set naar zich toe trok.

De eerste kwartfinalewedstrijd op het WK Darts ging tussen Peter Wright en James Wade. The Snakebite ging er na een spannende pot met de overwinning vandoor: 5-3 voor Wright. Beide darters lukte het niet om afstand te nemen van de ander. Daarom was de 4e set een interessante om te zien. Wade pakte de eerste leg, Wright knalde eroverheen en nam die voorsprong over: 2-1. Daarna mocht de Schot ook nog de leg beginnen. The Machine gooide rustig zijn 8e 180’er van de wedstrijd, maar Wright wist 130 uit te gooien en de set te pakken. 2-2 in sets. In de 5e set leek er geen vuilte aan de lucht voor wade hij kwam op een 2-0 voorsprong in die set, maar zag toch Wright alsnog de set voor de neus van wade wegkapen.

Snakebite pakt daarna ook meteen de 6e set en komt dan op een riante 4-2 voorsprong in sets een voorsprong die hij vervolgens ook niet meer uit handen geeft.