PDC

Roemloos exit voor Scholten

Helaas zit voor Roland Scholten het PDC Wk er al weer op. Gisteren in de eerste sessie van de tweede ronde ging de Hagenees keihard met 4-0 onderuit tegen the Wanderer, Wayne Jones. Roland die de tweede ronde bereikte na een zeer matige wedstrijd met een overwinning op Jamie Caven kon ook in de tweede partij geen indruk maken. Alleen in de eerste set was het spannend en had Roland kansen de eerste set op naam te zetten wat hem echter niet lukte.

Met 3-2; 3-0; 3-1 en 3-0 won Wayne Jones de match en is het doek voor the Tripod gevallen. In de tweede partij van de avond had regerend wereldkampioen Adrian Lewis zijn handen vol aan de Schot Robert Thornton. De Schot gaf knap partij en wist tot 2 maal toe van uit een achterstand op gelijke hoogte te komen. Daarna nam Lewis de touwtjes in handen, gooide onder andere als eerste dit toernooi een 170 finish en won set vijf met 3-0. In de zesde maakte Thornton het nog spannend door maar moest toch de beslissende leg van die set aan Lewis laten.

Wes Newton kreeg een bittere pil te slikken. Newton die met 2-3 en 1-3 een 2-0 voorsprong nam in deze partij moest toestaan dat Justin Pipe na 4 sets op gelijke hoogte was terug gekomen. Hij leek van de schrik bekomen toen hij de vijfde set overtuigend met 3-1 won. Maar het was valse schijn en Justin kwam weer teruh op gelijke hoogte om in de tie break van de zevende en laatste set na 2-2 de volgende twee legs op rij te winnen en Newton ontgoochelt met lege handen liet staan.

Justin kan de nieuwe tegenstander worden van Co Stompé maar dan moet deze wel aanstaande dinsdag Terry Jenkins kloppen.