PDC

Phil Taylor heeft nog steeds ‘power’

taulor_hamiltonAlle critici  werden vanavond door Phil Taylor de mond gesnoerd. Na zijn schamele optreden in de Premier League zijn verlies in Dubai hadden velen de opmerking gemaakt over het tijdperk Taylor is voorbij. Vanavond en ook vanmiddag in de kwartfinale van Taylor tegen Michael van Gerwen heeft “de oude rot” een duidelijk statement  gemaakt. Taylor is nog lang niet afgeschreven en zoals het er vandaag uitzag nog lang niet. Taylor die vanmiddag in de kwartfinale tegen Michael van Gerwen moest spelen  gaf in die partij al een signaal af. Taylor won die partij met 10-7 en dat was voor hem een mentale opsteker. In de halve finale tegen Peter Wright zagen we opnieuw een  superieure Taylor die met 10-5 de finale haalde.

Tegenstander in de finale werd plaatsgenoot Andy Hamilton die in een thriller tegen Raymond van Barneveld met 10-9 won. In die laatste leg was het ’the battle voor de dubbel’ met een mokerslag voor Raymond door the Hammer als eerste werd gevonden. Taylor tegen de Hamilton die ervoor voor het eerst op een groot podium van Raymond kon winnen. Misschien een mentale opsteker,  voor de man uit Stoke? Het mocht niet zo zijn. Taylor dicteerde de wedstrijd ondanks de suggesties dat deze match misschien teveel van het goede zou zijn voor ‘het oude lijf’. Hamilton die de openingsleg nog won  liep vanaf leg 3 achter Taylor aan. Na 2-2 liep the Power uit naar 2-6 en gezien het beeld van de wedstrijd kon je al opmaken dat de UK Open titel Phil niet meer zou ontgaan.

Een juiste constatering want Andy Hamilton kon nog twee legs op zijn conto bij schrijven maar verloor uiteindelijk met 4-11 van Taylor. Taylor zijn match gemiddelde was 107.04, dus hoezo afgeschreven?

Foto’s bij dit bericht (C) Lawrence Lustig – PDC 2013

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands