WDF/BDO

De ontknoping van Winmau World Masters 2016- update Durrant prolongeert titel

De laatste dag van de Winmau World Masters 2016 met op het programma om 12:00 uur Nederlandse tijd de finale  van de WDDA Winmau World Disability Masters finale die gespeeld wordt door de Belg Vincent D’Hondt en Richard Green uit Engeland. Deze finale gaat over best of 5 legs en is te zien op Winmau TV. Na deze finale de kwartfinales heren met daarin nog 1 Nederlandse deelnemer, Wesley Harms. Harms klopte gisteren met 3-2 Litouwer Darius Labanauskas en staat nu voor de loodzware opgave om de als eerste geplaatste Glen Durrant te kloppen. Na Wesley de match tussen de verrassing van deze Winmau, de Ier John O’Shea en Jamie Hughes en dan de eerste halve finale dames tussen Deta Hedman (Engeland) en Maria O’Brien (Engeland) die verrassend Lisa Ashton versloeg.

Na deze wedstrijd nog twee kwartfinales heren tussen Kiley Edmunds uit Canada en Mark McGeeney gevolgd door de kraker Darryl Fitton (Engeland) en Scott Mitchell (Engeland).

De laatste halve finale bij de dames tussen Trina Gulliver (Engeland) en Vicky Pruim (Zweden) komt na deze kraker en kan ook wel eens een verrassende uitslag krijgen.

Vervolgens de halve finales heren, finale dames en finale heren.

In de kwartfinale spelen de heren best of 7 sets best of 3 legs en in de halve finale gaan de sets naar 9. De finale wordt over best of 11 legs best of 3 legs gespeeld.

De halve finale dames gaat over best of 7 legs en de finale over best of 9 legs.

Alle wedstrijden zijn vanaf 12:00 uur Nederlandse tijd te volgen op Winmau TV klik hier voor deze site

UPDATES:

Finale heren Glen Durrant – Mark McGeeney  6 – 3

Voor de tweede keer op rij heeft Glen Durrant de Winmau World Masters titel bij de heren gewonnen. Duzza had asnel een 4-0 voorsprong op McGeeney die op dat moment nog geen dubbel kon raken. Bij de enige break na 5 sets was de stand 4-1 en na een paar goede momenten stond er toch 5-3 op het scorebord. In de 9de set viel het doek voor Mark McGeeney die opnieuw geen beste legs speelde en met 6-3 de titel aan Glen Durrant moest laten

Finale dames Deta Hedman – Trina Gulliver  2  – 5

Opnieuw vist Deta Hedman achter het net en gaat er een major titel aan haar neus voorbij. Nu de Winmau World Masters 2016  dames titl die ze moet laten aan Trina Gulliver. De zesde titel in de carrière van Trina die ook akl 10 Lakeside titels op naam heeft staan. In een zeker niet hoogstaande finale nam Trina een 3-0 voorsprong maar Deta kon een white wash voorkomen en pakte twee legs op rij voor 3-2 en mist daarna na een 180 de kans op dubbel 16 en Trina maakt dan 4-2

Leg 7 waren de scores van Deta weer matig en daar maakte Trina gebruik van voor een 5-2 overwinning

Halve finale Mark McGeeney – Scoot Mitchell  5-2

Mark McGeeney speelt straks de finale tegen Glen Durrant. The Gladiator zoals zijn bijnaam luidt nam een flinke voorsprong in zijn partij tegen Scott Mitchell. Scotty Dog stond na 3 sets 3-0 achter maar wist set 4 en 5 te winnen voor een 3-2 achterstand. Even was de spanning terug in de wedstrijd maar  McGeeney kreeg weer grip op de wedstrijd en won set 6 en 7 voor een 5-2 eindstand en een plek in de finae

Halve finale  Glenn Durrant – Jamie Hughes  5-0

Glen Durrant is klaar voor zijn tweede Winmau World Masters titel. Dat liet hij zien in de halve finale tegen lanfgenoot Jamie Hughes. Geen set kreeg Hughes mee, het werd 5-0 voor Duzza

Trina Gulliver – Vicky Pruim  4-1

Geen sensatie in de laatste halve finale dames. Vicky Pruim die gisteren nog een hele mooie wedstrijd liet zien tegen Lisa Ashton kon tegen Trina Gulliver het bord niet vinden en verloor machteloos met 4-1 van ‘The Golden Girl’ die nu Deta Hedman in de finale treft.

Darryl Fitton – Scott Mitchell  1-4

Wat een kraker had moeten zijn werd een eenzijdige vertoning waarin regerend Lakeside World Pro Champion Scott Mitchell de dienst uitmaakte. Fitton vocht tegen zichzelf en het bord en kon na een 2-0 achterstand nog tergug komen naar 2-1. De darts kwamen echter niet waar ze moesten komen en dat irriteerde Fitton en daar trok Mitchell profijt uit en won set 4 en 5 voor een 4-1 eindstand en treft nu McGeeney in de halve finale.

Kiley Edmunds – Mark McGeeney  2-4

Het is de Canadees Kiley Edmunds niet gelukt ook tegen Engelsman Mark McGeeney te schitteren. Al snel nam McGeeney de regie van de partij in handen en had na vier gespeelde sets een 3-1 voorsprong. Edmunds pakte de vijfde set maar in de zesde set domineerde McGeeney weer en won de partij.

Deta Hedman – Maria O’Brien  1-4

Nummer 1 van de BDO ranking, Deta Hedman staat in de finale van het Winmau World Masters dames toernooi. Tegenstander de Engelse Maria O’Brien die voor vele verrassingen zorgde in dit toernooi nam wel een 1-0 voorsprong in deze wedstrijd maar daarna heerste de ‘Dark Destroyer’ won 4 legs op rij voor en plek in de dames finale waarin ze het gaat opnemen tegen of Trina Gulliver of Vicky Pruim

John O’Shea – Jamie Hughes  2-4

Het leek er even op in deze partij dat nieuwkomer John O’Shea hier ook voor sensatie ging zorgen. Hij pakte de eerste set en maakte het Jamie Hughes niet makkelijk. Helaas kon de Ier zijn vorm niet vasthouden en werden de scores wisselvalliger en werden dubbels niet meer gevonden.

Hughes liep uit naar 3-1 daarna maakte O’Shea nog 3-2 en had kansen op 3-3 in set 6 waarin beiden double trouble ondervonden en Hughes als eerste de dubbel vond voor 4-2 en een plek in de halve finale waar hij Glen Durrant als tegenstander heeft.

Glen Durrant – Wesley Harms 4-3

Wesley Harms is uitgespeeld. De Noord Hollander begon ijzersterk en nam een 2-0 voorsprong maar daarna werd zijn spel wisselvalliger en kwam Durrant steeds beter in zijn spel. Durrant maakte 2-1 zonder een leg weg te geven en toen leek het er even op of Wesley de vorm weer terughad door een in sterke set 3-1 te maken

Maar dit was schijn en Durrant kwam terug naar 3-3 en in de laatste set waarin hij ook een 180 wist te scoren pakte hij de beslissende derde leg

Vincent D’Hondt – Richard Green  3 – 0

Om 12:00 Nederlandse tijd werd de WDDA Winmau World Disability Masters finale gespeeld tussen rgerend Winmau World Disability Master de Belg Vincent D’Hondt en Engelsman Richard Green. En in die finale liet de Belg zien nog steeds de beste speler binnen het WDDA circuit te zijn en klopte Green met 3-0