WDF/BDO

Lakeside 2012 de zondagmiddagsessie; einde sessie

In een werderom volgepakte Lakeside Country Club werd om 14:00 uur gestart met de derde sessie van de Lakeside World Pro. Een sessie waarin Willy van de Wiel zijn wedstrijd moet spelen tegen de Engelsman Dave Prins. Maar voor dit zover is, eerst de wedstrijd tussen Martin Atkins en John Walton of wel Engeland tegen Engeland. Voor beide spelers is het toernooi de laatste jaren niet erg succesvol geweest en vooral omdat beiden elkaar zeer goed kennen hadden zowel John als Martin hun kansen hoog ingeschat.

John leek aardig op weg in de eerste set  die met 3-0 door hem werd gewonnen. Daarna werd het toch minder terwijl Atkins in de wedstrijd groeide. Een krappe 3-2 overwinning zette hem weer op gelijke hoogte en ook de andere twee sets werden met 3-2 door the Assassin gewonnen waarvan de allerlaatste leg van de partij met een 132 finish.

Wedstrijdstatistieken:

John Walton 1 – 3 Martin Atkins
19 100 26
13 100+ 10
3 180 3
28.98 gem 29.14

Oranje boven na de tweede wedtrijd van de middag waarin Wiily van de Wiel aantrad tegen Dave Prins. En het werd een ‘makkie’ voor van de Wiel. Prins zat geheel niet in de wedstrijd en ondanks dat Willy bij lange na zijn niveau niet haalde wist Dave slechts 2 legs in de gehele wedstrijd binnen te halen. Setstanden; 3-0 ; 3-1 en 3-1. Willy door naar de volgende volgende ronde de eerste van de inmiddels 3 in actie gekomen spelers.

Wedstrijd statistieken:

Willy van de Wiel 1 – 3 Dave Prins
15 100 14
11 100+ 2
0 180 1
27.67 gem 26.08

De overwinning van Scott Waites op Andy Boulton ging hem moeilijker af dan waarop Scott2Hotty had gerekend. Boulton bleek een taaie deze match die zich niet zonder meer gewonnen wilde geven. Mede doo de hoge finishes van Waites wist hij toch op het juiste moment  de winst te pakken. Scoot scoorde in de eerste set een 106 en 116 finish om deze met 3-1 te winnen.  In de eerste leg van de tweede set gooide hij de hoogste toernooi finish tot dan 156  maar verloor deze met 3-2.

Ook in de derde en vierde set die beide met 3-1 door Waites werden gewonnen zat Boulton hem op de hielen maar wist op de belangrijke momenten niet toe te slaan.

Scott Waites 3 – 1 Andy Boulton
22 100 22
11 100+ 11
1 180 1
29.84 gem 29.58

Verrassing in de laatste wedstrijd van de middagsessie. Lakeside debutant Paul Jennings wist namelijk Garry Thompson uit het toernooi te spelen.  De als 12de geplaatste “Jenno” had minder last van de spanning op het podium dan Thompson die al wat voetsporen op dit podium heeft staan. De uitslag van de match was 3-1 de statistieken komen later.