WDF/BDO

Glen Durrant de nieuwe 2017 Lakeside World Pro Champion

Na 2 uur en 15 minuten klonk het game set and match na een finish van 48 punten met twee darts. De naam die er achteraan kwam was die van Engelsman Glen “Duzza’ Durrant die met deze finish de eindstand van de 2017 Lakeside World Professional Darts Championship herenfinale op 7 -3 zette. Een verdiende overwinning van deze 46 jarige darter die van meet af aan de wedstrijd  dicteerde. Het begon al in de openingsleg die wel een merkwaardig verloop had.

Danny Noppert, die vooraf in de spelersruimte met bull gooien had afgedwongen dat hij de match mocht beginnen, moet toezien dat na zijn 140 opening Durrant tot twee keer toe een 180 gooit, maar na de zevende trippel 20 de trippel van de 19 niet vindt. Daarna, waarschijnlijk moesten de mannen nog alle schroom van zich afgooien, hebben zowel Danny als Glen moeite om de eerste winnende dubbel te vinden. Glen is dan ’the lucky man’ en met een breek komt hij dan al 1-0 voor.

Durrant pakt dan de set met 3-1 ondanks dat Danny in de tweede leg al had terug gebroken. Het beeld bij deze set, en dit zou de hele wedstrijd blijven bleek later, de dubbels liepen niet bij Noppert.

Dank leeft het Nederlandse ‘kamp’ helemaal op omdat Noppert met 2 keer een 3-1 overwinning de stand op 2-1 set maat bij de tweede break is de stand toch weer gelijk door een 3-1 set winst van Glen Durrant.

In de vijfde set na met de darts 1-0 voor Noppert mist hij 164 op de bull voor een break  en maakt Durrant gelijk en als Danny dan de leg erna de dubbel niet vinden kan voor een nieuwe breek wordt de stand gelijk en gaat tegen de darts in de vijfde leg naar Durrant.

Noppert nu 3-2 achter maar voor de tweede keer kan Danny de zaak weer rechttrekken door direct in de eerste leg van set 6 ter breken, met de darts 2-0 te maken en dan in de vierde leg 3-1 te scoren voor 3-3

Na de derde pauze komt Danny in leg 7 niet sterk uit de startblokken en moet een breek tegen incasseren en verliest deze set met 3-0. Een sterk set van Durrant die in deze set een dartgemiddelde van 34.95 gooide.

Het zit Noppert niet meer mee. Hij mist in set 8 eerst een 108 voor de breek maar pakt toch de beurt erop de eerste leg. In leg twee mist hij dan de bull voor 124 en komt Durrant weer gelijk. Opnieuw tegen de darts in dan een voorsprong voor Noppert maar die wordt gelijk weer terug gebroken en met de darts scoort Glen met 2 darts 48 voor een 5-3 voorsprong.

De volgende set weer een goede start van Danny die deze set begon 1-0 voor komt maar daarna de set met 3-1 aan Durrant moet laten. Glen is nog 1 set verwijderd van de titel en dat weet Noppert ook.  De druk wordt groter en misschien daarom verrekend Danny zich in de eerste leg van set  10 en laat in plaat van een 1 darts finish 35 staan voor een breek.

Maar hij krijgt daarvoor nog 3 darts en pakt die breek om in de race te blijven. Durrant breekt dan toch weer terug hetgeen toch aangeeft dat hij in die finale in topvorm stak en het zeker ook tussen de oren goed zat. Geheel in de lijn van de wedstrijd breekt Noppert dan Durrant weer en zijn de Nederlandse supporters in rep en roer. Noppert kan een 10de set afdwingen maar verzuimd dat en met en breek terug  wordt het 2-2.

Durrant heeft in die vijfde leg het voordeel van de darts en opent met 100 tegen Danny 41. Na 15 darts met een 58 score laat Durrant dan 48 staan en komt Danny in die beurt met 180 op 26. Hij ma er niet meer voor aanleggen want met twee darts vindt Durrant 48 en krijgt hij zijn naam voor het eerst op de prestigieuze zilveren Lakeside bokaal.

Glen  voelde zich na afloop alsof hij de loterij gewonnen had zo blij was hij en Danny had ondanks zijn verlies toch een goed gevoel omdat hij bij d eerste wedstrijd nooit had gedacht zover te komen.’Ik ben nu een ervaring rijker’ zei hij, en hij ziet al uit naar Lakeside 2018