WDF/BDO

Allemachtig wat is die kerel koel

Ongelooflijk maar waar, Danny Noppert, op zijn debuut op het wereldpodium van de Lakeside heeft de finale bereikt van het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld. En hoe koel kun je zijn al 26 jarige debutant in een wedstrijd tegen dartsicoon en routinier Darryl ‘Dazzler’ Fitton?  Nu Noppert was koel, zeer koel en liet zich ondanks het grillige verloop van de wedstrijd niet van zijn stuk brengen bleef zich focussen en werkte zo aan dit geweldige succes  een klinkende 6-3 overwinning met een gemiddelde van 31.19 per pijl tegen Fitton 31.91.

Des te meer het bewijs hoe dicht de mannen bij elkaar zaten en dan toch op de juiste momenten toeslaan, châpeau’ voor Noppie uit Joure.  Noppert ging voortvarend van start met een 3-0 en 3-1 set overwinning was het gaatje al snel gemaakt maar 2 sets later ( 2-3 en 2-3 ) was de stand weer in evenwicht. In die derde set kaapte Fitton de set voor de neus van Noppert weg met een 156 finish waar Danny toch even over na moest denken en zodoende 2-0 achterkwam in set 4 die uiteindelijk met 3-2 naar Fitton ging.

In de commetator box vroeg men zich al af Noppert nu gebroken zo zijn en niet meer in zijn spel zou gaan komen. Maar door in set 5 gelijk een 2-0 voorsprong te nemen was deze vraag beantwoord. Noppert mist dan nog 116 voor de set in leg 3 maar als Fitton dan 120 niet uitkrijgt gaat deze set alsnog naar de Fries (3-2)

Een bloedstollend spannende wedstrijd want ook Fitton blijft goed scoren en pakt dan de zesde set met 3-1  en opnieuw staan de mannen gelijk. Om 3-3 te maken gooide Fitton in die set 35.46 per pijl tegen 28.71 voor Danny. Maar het lijkt wel of Noppert die druk nodig heeft en speelt met een brede grijns op de lippen vrolijk verder en pakt set 7 en 8 vervolgens met 3-0 en 2-3 voor een 5-3 voorsprong. Voor het derde punt in set 8 gooide Noppert 101 uit.

De basis voor de laatste set winst legt Danny in set 9 waarin hij opent met 140 en 180 en ook Fitton gooit in de tweede beurt van de eerste leg een maximum score. Danny heeft daarna nog 6 pijlen nodig (100 en 81 uit ) voor 1-0 voor in die set. De tweede gaat dan in 18 darts naar Danny en met een 14 darter 2 darts voor 40 op het eind pakt Danny de volle winst en staat morgen in de finale waarin hij of Jamie Hughes of Glen Durrant als tegenstander krijgt.

Deze heren spelen om 20:00 Nederlandse tijd hun partij